Eric de Kuyper schenkt boeken aan Books 4 Life

Schrijver, essayist, filmdocent en kunstenaar Eric De Kuyper heeft een groot deel van zijn boeken aan de Nijmeegse afdeling van  de stichting Books4Life gedoneerd. Op 5 oktober, tussen 12.00 uur en 14.00 uur worden de boeken in aanwezigheid van Eric de Kuyper te koop aangeboden in de winkel van Books4Life aan de St. Annastraat nr. 72. De opbrengst van deze boeken is ten bate van goede doelen. Ook daarna zijn deze boeken te koop op dit adres.

U bent van harte welkom op 5 oktober van 12.00 uur tot 14.00 uur. Er is koffie/thee en iets lekker en u heeft volop de gelegenheid om met Eric de Kuyper te spreken.

Van Eric De Kuyper (1942) verscheen in 1988 zijn sterk autobiografische debuut Aan zee. Daarop volgde een reeks bekroonde romans die voornamelijk op zijn Brusselse jeugd en op zijn talrijke verblijven bij zijn familie in Oostende gebaseerd zijn, waaronder De hoed van tante Jeannot en Grand Hotel Solitude. Met zijn oeuvre heeft De Kuyper een eigen plaats in de Nederlandstalige literatuur verworven.

Behalve als schrijver was Eric De Kuyper actief in de filmwereld. Tussen 1977 en 1986 was hij als docent filmtheorie verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarnaast regisseerde hij meerdere films, onder andere Casta Diva (1983). Tot 1992 werkte hij als onderdirecteur van het Nederlands Filmmuseum.

Eric De Kuyper woonde jarenlang in en rondom Nijmegen, maar verhuist dit jaar (terug) naar Brussel. In verband met die verhuizing schenkt hij een groot deel van zijn boekencollectie aan Books4Life.

(foto gemaakt door Stef Verstraaten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.