Uitreiking donaties €10.000 !

Op zaterdag 6 juli hebben we de jaaropbrengst (van 2018) van de winkel uitgereikt aan meerdere initiatieven die in de regio Nijmegen zijn genomen.
De opbrengst van onze winkel gaat jaarlijks naar goede doelen die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp en mensenrechten. De helft daarvan gaat via Books4Life Nederland naar specifieke projecten van Amnesty International en Oxfam Novib (op 31 maart 2019 al uitgereikt), de andere helft gaat naar kleinschalige doelen uit de regio Nijmegen. Dat was dit jaar dus € 10.000,-.

Het eerste goede doel dat op 6 juli een donatie ontving, is de Stichting Madat Nepal. Deze stichting zet zich in voor onderwijs en gezondheidszorg in Nepal.

Ook Stichting Watu Washibana/Women’s Hope for Change ontving een donatie. Dit initiatief werkt aan bewustwording van inwoners van plattelandsgemeenten in Malawi en biedt steun aan vrouwen die te maken hebben (gehad) met misbruik of mishandeling.

Het derde doel dat een cheque ontving, is Stichting Move Nijmegen. Deze stichting koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Onder begeleiding van studenten gaan de kinderen hun buurt naar hun idee een boost geven, bijvoorbeeld door een speelterrein op te knappen of een activiteit voor de buurt te organiseren. Vorig jaar hebben zij bijvoorbeeld samen met basisschool de Wingerd in Lindenholt een project opgezet.

Elk van deze doelen ontving € 3000.- In juni reikte Books4Life Nijmegen al een extra donatie van 1000 euro uit aan het Nijmeegse projecten Wij’deWereld. Deze stichting probeert via activiteiten verschillende groepen bewoners uit Nijmegen-Oost met elkaar te verbinden.

We bedanken iedereen die mooie boeken aan de winkel heeft gedoneerd en onze klanten! Het winkelteam van Books4life Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.