Je kunt weer een goed doel opgeven!

Onze slogan luidt Goed boek, goed doel! Wij verkopen tweedehands boeken die nog in goede staat zijn en geven ze daarmee een duurzame herbestemming. Ook het afgelopen jaar hadden we, ondanks een tijdelijke sluiting, weer een mooie opbrengst. Deze gaat voor 90% naar goede doelen. De overige 10% is nodig om de winkel draaiende te houden. De huur van ons winkelpand wordt buiten de opbrengst gehouden.

Maximaal de helft van de 90% gaat ieder jaar naar onze vaste partners Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft verdelen wij over een aantal kleinschalige, humanitaire goede doelen uit de regio Nijmegen die actief zijn in binnen- en buitenland.

Een goed doel opgeven?
Wil jij een goed doel opgeven voor de opbrengst van 2022? Dat kan tot 1 april 2023. Wij richten ons op organisaties of initiatieven uit de regio Nijmegen die werkzaam zijn op het gebied van de bevordering van de mensenrechten, armoedebestrijding en duurzaamheid (zie ook onder: Goede doelen/criteria). Na een interne selectieprocedure worden de donaties op een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Heb jij een goed doel dat een donatie verdient? Mail je projectvoorstel naar: books4life.nijmegen@gmail.com. Je projectvoorstel moet het volgende bevatten:

• een korte beschrijving van de organisatie;
• uitleg waar de donatie precies aan wordt besteed. (lees verder op de goede doelenpagina).

We bedanken graag iedereen die mooie boeken aan de winkel doneerde en al onze klanten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.