Feest op 24 maart! Books 4 Life Nijmegen bestaat 12,5 jaar

De winkel in tweedehandsboeken, Books 4 Life Nijmegen, die al haar opbrengsten schenkt aan goede doelen, viert haar 12,5 jarig bestaan. De feestelijke bijeenkomst is op zondag 24 maart, en wordt omlijst met muziek van Tuesday Moon en optredens van Odin Dekkers en dichter en schrijver Wout Waanders. Tegelijkertijd worden er die middag de landelijke donaties uitgereikt aan Oxfam Novib en Amnesty International.

In 2011 kon niemand kon bevroeden dat de kleine boekwinkel van Books 4 Life aan de Tooropstraat uiteindelijk zou uitgroeien tot de volwaardige, breed gesorteerde winkel in tweedehandsboeken die het nu is. Destijds waren we al blij als we een paar boeken per week verkochten. Nu verkoopt Books 4 Life Nijmegen jaarlijks duizenden boeken in haar winkel aan de St. Annastraat 72.

Books 4 Life geeft boeken een tweede kans en verkoopt ze voor een zacht prijsje, omdat iedereen een boek moet kunnen lezen. Alle opbrengsten schenken we aan goede doelen. Die doelen hebben te maken met armoedebestrijding, mensenrechten en duurzaamheid. Veertig procent van de jaarlijkse opbrengst wordt gedoneerd aan Amnesty International en aan Oxfam Novib. Het andere deel gaat naar kleinschalige, humanitaire doelen uit de regio Nijmegen. Alle medewerkers werken op vrijwillige basis, voor een kop koffie en een gevulde koek over ‘t algemeen, maar vooral omdat ze gek op boeken zijn.

Het feestje begint om 14.00 uur en is in de winkel van Books 4 Life aan de St. Annastraat 72. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.