Nieuws

Books 4 Life bestaat 15 jaar

Feest!
Books 4 Life Nederland bestaat dit jaar 15 jaar.​ Om dit te vieren ontvangt iedere klant tot 7 maart ​een lot bij een minimale besteding van ​ €10 in de winkel. Op 15 maart worden de cheques aan Amnesty International en Oxfam uitgereikt. De trekking vindt dan ook plaats, dit is in Tilburg.

Je kunt deze prijzen winnen:
* 2 entreekaarten voor de Efteling
* een hotelovernachting voor 2 personen, in Auberge Du Bonheur Tilburg, inclusief ontbijt.
* een ballonvaart voor 1 persoon van Sky Ballonvaarten
* 5 boekenbonnen van Books 4 Life ter waarde van €10

Let op: De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Wegwerkzaamheden St. Annastraat

U heeft het misschien al gezien; er wordt aan de St. Annastraat gewerkt. Books 4 Life is gewoon bereikbaar! Voor meer info over de werkzaamheden kunt u terecht op: www.nijmegen.nl.

Books 4 Life zoekt goede doelen

Books 4 Life Nijmegen is op zoek naar goede doelen om een donatie aan te schenken. De opbrengst van de winkel in tweedehands boeken wordt jaarlijks verdeeld onder een aantal goede doelen, waaronder kleinschalige projecten uit de regio Nijmegen. Deze goede doelen zijn actief op het gebied van de bevordering van mensenrechten of armoedebestrijding.  

Books 4 Life nodigt organisaties of initiatieven uit de regio Nijmegen uit om zich op te geven. Na aanmelding volgt een interne selectieprocedure, waarna de donaties komend voorjaar tijdens een feestelijke bijeenkomst worden uitgereikt. In 2019 ontvangen Stichting Move, stichting Madat Nepal, Watu Washibana in Malawi en Wij’de wereld (Buurt aan tafel) een donatie voor hun projecten. 

Voorstellen voor donaties kunnen tot 1 februari 2020 worden gemaild naar books4life.nijmegen@gmail.com. De projecten moeten een ANBI-status hebben en in het voorstel moet in ieder geval staan waar de donatie aan wordt besteed.   

Books 4 Life is  meer dan een tweedehands boekenwinkel. Met de aankoop van ons assortiment worden goede doelen gesteund die zich inzetten voor de bevordering van mensenrechten en armoedebestrijding. Ook wordt duurzaameheid gestimuleerd, door inzameling van tweedehands boeken en de verkoop ervan voor een eerlijke en betaalbare prijs. Books 4 Life is maatschappelijk betrokken door veelzijdig en gezellig vrijwilligerswerk aan te bieden aan mensen van alle leeftijden en achtergronden.  

THEMAWEKEN

December: FEESTMAAND!

We hebben weer een mooie selectie (luister) boeken en LP’s klaarliggen, dus kom kijken.

 
 
 
Uitreiking aan goede doelen van € 10.000!

Nijmegen – we hebben op zaterdag 6 juli de jaaropbrengst (van 2018) van de winkel  aan meerdere initiatieven die in de regio Nijmegen zijn genomen uitgereikt.
De opbrengst van onze winkel gaat jaarlijks naar goede doelen die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp en mensenrechten. De helft daarvan gaat via Books4Life Nederland naar specifieke projecten van Amnesty International en Oxfam Novib (op 31 maart 2019 al uitgereikt), de andere helft gaat naar kleinschalige doelen uit de regio Nijmegen. Dat was dit jaar dus € 10.000,-.

Het eerste goede doel dat op 6 juli een donatie ontving, is de Stichting Madat Nepal (www.madatnepal.nl/gehandicaptenzorg/). Deze stichting zet zich in voor onderwijs en gezondheidszorg in Nepal. Ook Stichting Watu Washibana/Women’s Hope for Change (www.watuwashibana.nl) ontving een donatie. Dit initiatief werkt aan bewustwording van inwoners van plattelandsgemeenten in Malawi en biedt steun aan vrouwen die te maken hebben (gehad) met misbruik of mishandeling. Het derde doel dat een cheque ontving, is Stichting Move Nijmegen (www.stichtingmove.nl). Deze stichting koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Onder begeleiding van studenten gaan de kinderen hun buurt naar hun idee een boost geven, bijvoorbeeld door een speelterrein op te knappen of een activiteit voor de buurt te organiseren. vorig jaar hebben zij bijvoorbeeld samen met basisschool de Wingerd in Lindenholt een project opgezet.
Elk van deze doelen ontving € 3000.- In juni reikte Books4Life Nijmegen al een extra donatie van 1000 euro uit aan het Nijmeegse projecten Wij’deWereld. Deze stichting probeert via activiteiten verschillende groepen bewoners uit Nijmegen-Oost met elkaar te verbinden.

We bedanken iedereen die mooie boeken aan de winkel heeft gedoneerd en onze klanten! Het winkelteam van Books4life Nijmegen.