Goede doelen

Goede doelen Uitreiking 2018

Een goed boek voor een goed doel

Onze slogan luidt Goed boek, goed doel! Onze vrijwilligers verkopen tweedehands boeken die nog in goede staat zijn en geven ze daarmee een duurzame herbestemming. De opbrengst van de verkoop gaat voor 90% naar goede doelen. De overige 10% is nodig om de winkel draaiende te houden. De huur van ons winkelpand wordt buiten de opbrengst gehouden.

De helft van de 90% gaat ieder jaar naar onze vaste partners Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft verdelen wij over 3 kleinschalige, humanitaire goede doelen uit de regio Nijmegen die actief zijn in binnen- en buitenland.

Een goed doel opgeven?

Wil jij een goed doel opgeven voor 2019? Dat kan tot 15 juni 2019. Wij richten ons op organisaties of initiatieven uit onze regio die werkzaam zijn op het gebied van de bevordering van de mensenrechten of armoedebestrijding. Na een interne selectieprocedure worden de donaties op een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Ken jij een goed doel dat een donatie verdient? Mail je projectvoorstel naar: books4life.nijmegen@gmail.com of doe het in de ideeënbus in de winkel. Je projectvoorstel moet het volgende bevatten:

  • een korte beschrijving van de organisatie.
  • uitleg waar de donatie precies aan wordt besteed.

 

Als je nog vragen hebt, kun je eerst hier contact opnemen.

Eerdere donaties aan goede doelen

2017

In 2017 zijn de 3 uitverkoren kleinschalige doelen Bike4School van CooP-AfricaStichting Amaidhi en Stichting Ouderenzorg Moldavië. Coop-Africa heeft een bijdrage gekregen voor hun project Bike4School, omdat zij met fietsen de toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg wil bevorderen in Afrika. Stichting Amaidhi kreeg een donatie voor haar steun aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Zuid-India. Stichting Ouderenzorg Moldavië heeft een cheque gekregen voor drie projecten voor kwetsbare ouderen die hulp nodig hebben in dat land. In totaal ontvingen deze 3 organisaties 5400 euro van ons!

Amnesty International en Oxfam Novib ontvingen in 2017 ieder een bedrag van 2700 euro van ons.

2016

In 2016 heeft Books 4 Life Ilula Orphan ProgramIMC Weekendschool  en Stichting Actie Calcutta (SAC) blij kunnen maken met een bijdrage van in totaal 4200 euro. Dat jaar hebben alle vestigingen van Books 4 Life in Nederland tezamen €100.000,- geschonken aan goede doelen! Daar zijn we heel trots op!