Goede doelen

Goede doelen Uitreiking 2016

Een goed boek voor een goed doel

Onze slogan luidt Goed boek, goed doel! Onze vrijwilligers verkopen tweedehands boeken die nog in goede staat zijn en geven ze daarmee een duurzame herbestemming. De opbrengst van de verkoop gaat voor 90% naar goede doelen. De overige 10% is nodig om de winkel draaiende te houden. De helft van de 90% gaat ieder jaar naar onze vaste partners Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft verdelen wij over 3 kleinschalige, humanitaire goede doelen in binnen- en buitenland.

In 2017 zijn de 3 uitverkoren kleinschalige doelen Bike4School van CooP-AfricaStichting Amaidhi en Stichting Ouderenzorg Moldavië. Coop-Africa heeft een bijdrage gekregen voor hun project Bike4School, omdat zij met fietsen de toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg willen bevorderen in Afrika. Stichting Amaidhi voor hun steun aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Zuid-India. Stichting Ouderenzorg Moldavië heeft een cheque gekregen voor 3 projecten voor kwetsbare ouderen die hulp nodig hebben in dat land. In totaal ontvingen deze 3 organisaties 5400,- Euro van ons!

In 2016 heeft Books 4 Life Ilula Orphan ProgramIMC Weekendschool  en Stichting Actie Calcutta (SAC) blij kunnen maken met een bijdrage van 4200,- in totaal! Dat jaar hebben alle vestigingen van Books 4 Life in Nederland tezamen € 100.000,- geschonken aan goede doelen! Daar zijn we heel trots op!

Uitreiking 2016

Tijdens de uitreiking in 2016 gaf Bart van den Broek een mooie Spoken Word performance!

Een goed doel opgeven?

Wil jij een goed doel opgeven voor 2018? Dat kan tot 1 juni 2018. Wij richten ons op organisaties of initiatieven uit onze regio die werkzaam zijn op het gebied van de bevordering van de mensenrechten of armoedebestrijding. Na een interne selectieprocedure worden de donaties op een feestelijke bijeenkomst uitgereikt. Weet jij een goed doel dat een donatie verdient? Stuur dan een projectvoorstel  naar books4life.nijmegen@gmail.com of doe het in de ideeënbus in de winkel. Als je nog vragen hebt kun je eerst hier contact opnemen.