Nieuws

20 maart 2019

Landelijke uitreiking opbrengst Books 4 Life

Op zondag 31 maart is in onze winkel de landelijke uitreiking van de opbrengst van Books 4 Life aan Amnesty International en Oxfam Novib. De uitreiking vindt jaarlijks in een winkel van Books 4 Life plaats en dit jaar is het de beurt aan onze winkel in Nijmegen. Tijdens deze uitreiking geven Amnesty en Oxfam een presentatie. Vervolgens reikt het landelijk bestuur van Books 4 Life de cheques uit. Tussendoor is er muziek van Tuesday Moon en leest dichter Pieter Theunissen uit eigen werk voor. De opening begint om 14.00 uur. Klanten zijn uiteraard van harte welkom.

20 december 2018

Books 4 Life in 2019 ook op zaterdagochtend open

Books 4 Life Nijmegen is vanaf zaterdag 5 januari ook op zaterdagochtend geopend. Je kunt dan vanaf 10.00 uur bij ons langskomen om boeken te kopen. Je vindt onze winkel aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen.

15 november 2018

Feestelijke opening en uitreiking donaties aan goede doelen

Op zaterdag 24 november is de officiële opening van onze nieuwe winkel aan de Sint Annastraat, samen met de jaarlijkse uitreiking van de donaties aan de goede doelen.

Het feestelijke programma begint om 12.00 uur met de uitreiking van de cheques aan de goede doelen. Tussendoor is er muziek van de Nijmeegse roots-, folk- en americanaband Tuesday Moon. Vier sprekers geven een 'spoken word'-optreden. Om 14.00 uur vindt de officiële opening van onze winkel plaats, waarna iedereen de nieuwe winkel kan bekijken (en natuurlijk boeken kan kopen). Zet het in je agenda en kom langs! Je vindt onze winkel aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen.

 

1 oktober 2018

Wij zijn verhuisd naar Sint Annastraat 72!

We hebben goed nieuws, want we hebben een nieuw onderkomen gevonden. Per 1 oktober vind je onze winkel aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen. We zijn voortaan van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

 

14 juni 2018

Een boek drijft door de winkel nadat een regenbui voor lekkage heeft gezorgd


Wij zijn op zoek naar een nieuw onderkomen

De afgelopen weken heeft onze winkel aan de Wolfskuilseweg te kampen gehad met forse wateroverlast. Het had niet veel gescheeld of er waren veel boeken verloren gegaan. Daarom zijn wij dringend op zoek naar een nieuw pand voor onze winkel.

Aangezien onze opbrengst naar goede doelen gaat, zijn onze financiële mogelijkheden beperkt. We zoeken een winkelpand in Nijmegen van ongeveer 80 tot 90 vierkante meter op een goed bereikbare locatie. Tips en ideeën zijn van harte welkom. Wij zijn bereikbaar via books4life.nijmegen@gmail.com.

16 mei 2018

Books 4 Life met boekenkraam op Radboud Universiteit

Op dinsdag 22 mei staan we met een boekenkraam bij het festival Kunstfest op de Radboud Universiteit. Van 15.30 tot 19.00 uur vind je onze boekenkraam op het plein bij het Erasmusgebouw (het Pieter Bondamplein). We nemen een selectie uit onze winkelcollectie mee, waaronder boeken over kunst en cultuur. De opbrengst gaat uiteraard naar onze goede doelen.

 

11 mei 2018

Ken jij een goed doel voor een donatie van Books 4 Life Nijmegen?

Books 4 Life Nijmegen is op zoek naar goede doelen voor een donatie. De opbrengst van onze winkel in tweedehands boeken wordt jaarlijks verdeeld onder een aantal goede doelen, waaronder kleinschalige initiatieven uit de regio Nijmegen.

Deze goede doelen zijn actief op het gebied van de bevordering van mensenrechten of armoedebestrijding. Ben of ken jij een goed doel dat een donatie van Books 4 Life verdient? Stuur dan vóór 15 juni 2018 een projectvoorstel naar books4life.nijmegen@gmail.com of laat je voorstel achter in de ideeënbus in onze winkel aan de Wolfskuilseweg 19.Je projectvoorstel moet het volgende bevatten: een korte beschrijving van de organisatie en een uitleg waar de donatie precies aan wordt besteed.

Na aanmelding volgt een interne selectieprocedure. Komend najaar worden de donaties uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

30 april 2018

Lara en Robin verkopen voor 175 euro aan boeken voor Books 4 Life Nijmegen

Lara en Robin, leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, hebben vorig week in het kader van hun maatschappelijke stage een boekenmarkt georganiseerd voor Books 4 Life Nijmegen. Zij organiseerden op hun school een boekenmarkt voor hun klasgenoten en ouders.

Op donderdag 26 april stonden Lara en Robin met een boekenkraam in de hal van hun school. In onze winkel hadden ze hiervoor van te voren een selectie van tweedehands boeken gemaakt. Hun kraam was een groot succes, want ze verkochten voor maar liefst 175 euro aan boeken. Deze prachtige opbrengst gaat naar de goede doelen die Books 4 Life Nijmegen ondersteunt. Books 4 Life Nijmegen bedankt Lara en Robin hartelijk voor hun inzet.

 

16 april 2018

Pieter Gransbergen nieuwe voorzitter Books 4 Life Nijmegen

Pieter Gransbergen is sinds april de nieuwe voorzitter van Books 4 Life Nijmegen. Hij volgt Toon Blommestijn op, die na ruim vijf jaar de voorzittershamer neerlegt.

Books 4 Life is vanaf 2011 actief in Nijmegen. Sinds 2015 huist de winkel voor tweedehands boeken in het souterrain van het RIBW aan de Wolfskuilseweg 19. In de winkel zijn duizenden tweedehands boeken te koop: van romans tot non-fictie en jeugdboeken. ’Inmiddels is er een collectie opgebouwd waar menig boekhandelaar zijn vingers bij zal aflikken’, zegt Gransbergen.

Minstens 90 procent van de opbrengst van Books 4 Life gaat naar goede doelen die zich inzetten voor mensenrechten en humanitaire hulp, zoals Amnesty en een aantal kleinschalige lokale goede doelen. De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Onder het voorzitterschap van Blommestijn is de verkoop van boeken de afgelopen jaren verdrievoudigd. Gransbergen hoopt deze groei voort te zetten. ‘Ik wil Books 4 Life Nijmegen de komende jaren nog beter op de kaart zetten en daarbij ook nieuwe doelgroepen aanboren. Uiteraard in samenspraak met de andere vrijwilligers.’

12 april 2018

Boeken van Books 4 Life bij Ieder z'n Vak

Bij Ieder z'n Vak in Nijmegen vind je sinds deze week drie planken met boeken van Books 4 Life. Op de planken staat een greep uit onze winkelcollectie.

De planken zijn gratis beschikbaar gesteld door Ieder z'n Vak. In deze bijzondere winkel in het centrum van Nijmegen verkopen 130 kleine ondernemers en particulieren hun producten. Je vindt Ieder z'n Vak aan de Lange Hezelstraat 72-76 in Nijmegen..

9 april 2018

Books 4 Life Nijmegen bij verjaardag Amnesty

Amnesty Nederland en Amnesty Nijmegen zijn jarig. Amnesty Nederland werd 50 jaar geleden opgericht, terwijl Amnesty Nijmegen inmiddels 45 jaar actief is. Om dit te vieren is er op woensdag 11 april in de Openbare Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een Mensenrechtenmarkt.

Books 4 Life Nijmegen is aanwezig met een boekenkraam. Amnesty is een vaste partner van Books 4 Life. Een belangrijk deel van de opbrengst van de tweedehands boeken die Books 4 Life verkoopt, gaat naar de mensenrechtenorganisatie.

Tijdens de Mensenrechtenmarkt is onder meer een optreden van de Syrische zangeres Shaza Hayek, er is een handtekeningenactie en er zijn verschillende stands van Nijmeegse mensenrechtenorganisaties. Bij de kraam van Books 4 Life Nijmegen zijn diverse tweedehands boeken te koop: van romans tot non-fictie.

Datum en tijd: woensdag 11 april 2018, 19.30 uur

Locatie: Openbare Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29 in Nijmegen

Toegang: Gratis

 

25 november 2017

Uitreiking cheques aan goede doelen 2017

Wat een geslaagde middag was het weer zaterdag 25 november bij Books 4 Life, met heel veel blije gezichten! Er waren interessante presentaties door Amnesty Nijmegen en de 3 genomineerde goede doelen. Dankzij een hoge opbrengst van de boekwinkel, hebben we dit jaar een recordbedrag aan donaties uitgereikt:

Stichting Amaidhi ontving 1900,- Euro Stichting Ouderenzorg Moldavië 1800,- Euro Stichting CooP-Africa met Bike4School 1700,- Euro Allemaal hartelijk gefeliciteerd! Wil je meer weten over de geweldige projecten die door deze goede doelen worden uitgevoerd? Kijk dan op Bike4School van CooP-AfricaStichting Amaidhi en Stichting Ouderenzorg Moldavië. De uitreiking werd opgefleurd door muziek van singer-songwriter Nina van der leest. Zij speelde een mooie mix van covers en eigen nummers, die ze speciaal had uitgekozen voor deze goede doelen.