Nieuws

16 april 2018

Pieter Gransbergen nieuwe voorzitter Books 4 Life Nijmegen

Pieter Gransbergen is sinds april de nieuwe voorzitter van Books 4 Life Nijmegen. Hij volgt Toon Blommestijn op, die na ruim vijf jaar de voorzittershamer neerlegt.

Books 4 Life is vanaf 2011 actief in Nijmegen. Sinds 2015 huist de winkel voor tweedehands boeken in het souterrain van het RIBW aan de Wolfskuilseweg 19. In de winkel zijn duizenden tweedehands boeken te koop: van romans tot non-fictie en jeugdboeken. ’Inmiddels is er een collectie opgebouwd waar menig boekhandelaar zijn vingers bij zal aflikken’, zegt Gransbergen.

Minstens 90 procent van de opbrengst van Books 4 Life gaat naar goede doelen die zich inzetten voor mensenrechten en humanitaire hulp, zoals Amnesty en een aantal kleinschalige lokale goede doelen. De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Onder het voorzitterschap van Blommestijn is de verkoop van boeken de afgelopen jaren verdrievoudigd. Gransbergen hoopt deze groei voort te zetten. ‘Ik wil Books 4 Life Nijmegen de komende jaren nog beter op de kaart zetten en daarbij ook nieuwe doelgroepen aanboren. Uiteraard in samenspraak met de andere vrijwilligers.’

12 april 2018

Boeken van Books 4 Life bij Ieder z'n Vak

Bij Ieder z'n Vak in Nijmegen vind je sinds deze week drie planken met boeken van Books 4 Life. Op de planken staat een greep uit onze winkelcollectie.

De planken zijn gratis beschikbaar gesteld door Ieder z'n Vak. In deze bijzondere winkel in het centrum van Nijmegen verkopen 130 kleine ondernemers en particulieren hun producten. Je vindt Ieder z'n Vak aan de Lange Hezelstraat 72-76 in Nijmegen..

9 april 2018

Books 4 Life Nijmegen bij verjaardag Amnesty

Amnesty Nederland en Amnesty Nijmegen zijn jarig. Amnesty Nederland werd 50 jaar geleden opgericht, terwijl Amnesty Nijmegen inmiddels 45 jaar actief is. Om dit te vieren is er op woensdag 11 april in de Openbare Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een Mensenrechtenmarkt.

Books 4 Life Nijmegen is aanwezig met een boekenkraam. Amnesty is een vaste partner van Books 4 Life. Een belangrijk deel van de opbrengst van de tweedehands boeken die Books 4 Life verkoopt, gaat naar de mensenrechtenorganisatie.

Tijdens de Mensenrechtenmarkt is onder meer een optreden van de Syrische zangeres Shaza Hayek, er is een handtekeningenactie en er zijn verschillende stands van Nijmeegse mensenrechtenorganisaties. Bij de kraam van Books 4 Life Nijmegen zijn diverse tweedehands boeken te koop: van romans tot non-fictie.

Datum en tijd: woensdag 11 april 2018, 19.30 uur

Locatie: Openbare Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29 in Nijmegen

Toegang: Gratis